*** Kertjét megkapja cd-n is ilyen volt ilyen lett formába *** metszés, permetezés *** ne feledje megtápoztatni a füvet, thuját *** Öntözőrendszerét indításkor átvizsgáljuk, beállítjuk *** Gyepszellőztetés *** Cserje metszés, alakítás *** TŰZIFA***TŰZIFA***TÉRKÖVEZÉS***TÉRKŐ***TÉRKŐ***TÉRKÖVEZÉS***TŰZIFA***FALBURKOLÁS***KERÍTÉS BURKOLÁS***KALODÁS TŰZIFA***TÉRKÖBÚRKÓLÁS***HULLÁM KŐ***FLAMAND TÉRKŐ AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***TÉRKŐ***

Kertépítés folyamatai

2010.01.07.

A kertépítés folyamatai - egy szép és ápolt kert kezdete.

Kerttervezés:

A kertépítés első lépése a telekfelmérés, a megrendelő elképzeléseinek pontos megismerése. Részletes megbeszélés folyamán ismerkedünk ügyfeleinkkel, hogy minél jobban átlássuk igényeiket, elképzeléseiket az ideális kertről. Ezután vázlatokkal, tervvel mutatjuk be ötleteinket, elképzeléseinket, amelyek a leendő tulajdonos gondolatait tükrözik már megvalósítható formában. Amennyiben a különböző tervek közül kiválasztásra kerül valamelyik, meghatározzuk azt a költségkeretet, amelyből a kivitelezést a kezdetektől a kert átadásáig megvalósíthatjuk.

Tereprendezés, szintezés:

A telek állapotától függően szükség lehet a talaj cseréjére, a megfelelő talajszint, a teraszok, támfalak kialakítására, vagy az esetleges talajegyenetlenségek megszüntetésére.

Ezeket a műveleteket  gépeink és gyakorlott munkatársaink segítségével pontosan és szakszerűen elvégezzük. A különböző részmunkák során képzett kertépítő kollégánk a helyszínen irányítja a folyamatokat.

A megfelelő szintek kialakítása után kerül sor a kiváló minőségű és az ültetendő növények számára megfelelő termőföld terítésére.

Ebben az ütemben kerül kialakításra, telepítésre az automata öntözőrendszer is.

Térburkolatok, kerti utak, szegélyek, sziklakertek:

A kerti utak és a különböző térburkolatok ma már szerves részei egy szép és praktikus kertnek. A különböző esztétikai élményt nyújtó alapanyagok a beton ("viacolor"), a természetes kövek (terméskő), a "macskakő", a különböző fafajtákból készült rönkök, pallók, járólapok. Ezen alapanyagok felhasználásával dekoratív támfalak és sziklakertek, szegélyek és járdák építhetőek. Gyakran alkalmazott elem még a gyeprács beton, újabban pedig ennek műanyag változata.

Tó és csobogó patak megtervezése, a tó technikájának telepítése. Vízi növények telepítése, beültetése.

Örökzöldek, fák és cserjék ültetése, telepítése:

A megfelelő talajelőkészítés után következik a különböző fák és cserjék beültetése. Cégünk kizárólag kiváló minőségű növények telepítését vállalja, hogy megrendelőink maximálisan elégedettek legyenek a későbbiekben is.

Ebben az ütemben kerülnek kialakításra a sövények, a fasorok, a bokor csoportok, a ligetek, a virágágyak.

Gyepszőnyeg fektetés, füvesítés:

Akár az előzőekben, a típusának kiválasztásakor is csak a legkiválóbb, nemesített fűfajtákat telepítjük. Minden esetben követelmény a nagy lépésállóság, a szőnyegszerű sűrűség, a megfelelő színárnyalat, a betegségekkel szembeni ellenállás és a télállóság.

 


--------------------------------------------------------------------------
(Ezen a helyen a kommentezés lezárásra került, új hozzászólásokat nem fogadunk.)