*** Kertjét megkapja cd-n is ilyen volt ilyen lett formába *** metszés, permetezés *** ne feledje megtápoztatni a füvet, thuját *** Öntözőrendszerét indításkor átvizsgáljuk, beállítjuk *** Gyepszellőztetés *** Cserje metszés, alakítás *** TŰZIFA***TŰZIFA***TÉRKÖVEZÉS***TÉRKŐ***TÉRKŐ***TÉRKÖVEZÉS***TŰZIFA***FALBURKOLÁS***KERÍTÉS BURKOLÁS***KALODÁS TŰZIFA***TÉRKÖBÚRKÓLÁS***HULLÁM KŐ***FLAMAND TÉRKŐ AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***TÉRKŐ***

Kerti tó, csobogó, vízesés készítés

2009.12.17.

 1. Rászánjuk magunkat egy kerti tó építésére.

 2. Válasszuk ki, milyen formát és milyen méretű kerti tavat szeretnénk építeni. Fóliák: kemény műanyag vagy fóliakaucsuk alapú lágy tófólia.

 3. Kemény műanyag tó alapunkat ki tudjuk választani formára, nagyságra, literre. Előnyei: tartós, könnyű kezelni,  szállítani, letelepíteni, de megeshet, hogy nem olyan, mint amit elképzeltünk.

 4. Kaucsuk alapú tófólia kiválasztáskor első szempont a pénztárca. Minél vastagabb fóliát szeretnénk, annál hosszabb ideig tudunk problémamentesen gyönyörködni a kerti tavunk szépségében.

 5. A terület kiválasztása akkor sikeres, ha a kertünkben találunk egy kissé félreeső zugot, ahol sem a mi magánszféránkat nem zavarják külső körülmények (utcazaj, bámészkodók), és a kerti tavunk nyugodt világát sem háborgatják.

 6. Tófóliával készített kerti tó. A sikeres terület kiválasztása után egy madzag segítségével kijelöljük a megfelelő formát, majd elhatározzuk, hogy mekkora sziklakertet szeretnénk a kerti tó hátsó karéjában elkészíteni. A tómeder kiásásakor keletkezett földmenyiségből elkészítjük a sziklakertet. A tómeder ásásakor ügyeljünk arra, hogy a tavunkba különböző mélységben telepített vízi, tavi növények lesznek telepítve. Mélységben ajánlatos egy 15 cm, majd 30 cm és egy 50 cm mélységű lépcsőt kialakítani.
  Legalább a halaink érdekében 130 cm mélységű víz mélységet érjünk el, ahol halaink a tél beállta után a tó alján keletkezett iszapban elvermelik magukat átvészelve a telet.

 7. Kiástuk a megfelelő mélységben és formában a tó medrét. Kezünkkel áttapogatjuk a tó meder minden pontját, és a szúró, kezet irritáló (fadarab ,-gyökér, kavics, más egyéb), oda nem illő dolgoktól megtisztítjuk a tavunk alját és az oldal falát.
  Odakészített homokból a tómeder alját, oldalát ellátjuk egy 4-5 cm vastag homokággyal.

 8. Geotextíliát terítünk a homokágyra úgy, hogy mindig takarják a csíkok egymást. Ajánlatos a sziklakertünk föld felületét is leteríteni geotextíliával a gyomosodás megelőzése érdekében.

 9. Elérkeztünk a tófólia terítéséhez. Ajánlott több embert bevonni a műveletbe (mert a fólia nagyon nehéz), hogy a geotextíliát ne romboljuk össze. A fóliát nagy gondossággal kell megemelve a tómederbe teríteni. Ezután a fóliát letapogatjuk, a gyűrődéseket lehetőleg kisimítjuk, majd a bele szóródott homokot összeseperjük, kiporszívózzuk, kitakarítjuk.

 10. A kerti tó technika része a szivattyú, mely szolgáltatja a tavunkban a víz forgatást, a szökőkút
  vízjátékát, melynek vízképét cserélhető fúvókával változtathatjuk, a szűrőnkbe beáramló vizet is átforgatja és egy UV izzóval ellátott berendezésen keresztül (amely megöli a vízben levő algákat) a csobogón visszakerül a tisztított szűrt vizünk a tavunkba.

Ha mégsem boldogulna a telepítéssel, előzetes egyeztetés alapján, képzett szakembereink pár nap alatt megépítik Önnek.

Kérje ajánlatunkat!


--------------------------------------------------------------------------
(Ezen a helyen a kommentezés lezárásra került, új hozzászólásokat nem fogadunk.)