*** Kertjét megkapja cd-n is ilyen volt ilyen lett formába *** metszés, permetezés *** ne feledje megtápoztatni a füvet, thuját *** Öntözőrendszerét indításkor átvizsgáljuk, beállítjuk *** Gyepszellőztetés *** Cserje metszés, alakítás *** TŰZIFA***TŰZIFA***TÉRKÖVEZÉS***TÉRKŐ***TÉRKŐ***TÉRKÖVEZÉS***TŰZIFA***FALBURKOLÁS***KERÍTÉS BURKOLÁS***KALODÁS TŰZIFA***TÉRKÖBÚRKÓLÁS***HULLÁM KŐ***FLAMAND TÉRKŐ AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***AKCIÓ***TÉRKŐ***

Öntözőrendszer segélycsomag összerakva

2010.01.03.


Mit tartalmaz az öntözőrendszer-segélycsomag?
További kérdéseivel hívjon minket a részletekért!
www.hajnalkert.hu

Segélycsomagunk tartalmazza az Ön által megrajzolt öntözendő terület pontos rajzát, mely feltünteti a kertben megtalálható akadályokat, fákat, bokrokat, járdát, sövényt és jelölve van a vízforrás, elektromos rácsatlakozási lehetőség, méretarányos 1cm/1m felbontásban.

1.Tartalmazza a tételes anyag listát:

  • vezérlő, esőérzékelő, szelepdoboz, vezetékek, szelepek
  • megfelelő méretű csövek, fittingek, szelepkötő idomok
  • szórófejek típusonként: spray, rotoros
  • szórófejekhez megfelelő közcsavarok, béklyók
  • szórófejekhez beállítási útmutató


2. A rajz alapján a KPL csöveknek és szelepdoboz részére elvégezzük a talajmunkát, a szelepdoboz alját vakondháló vagy geotextília segítségével takarjuk. Így nem fog bennünket meglepetés érni, hogy a szelepeket nem találjuk a földtúrás miatt. Csövek részére 25-30 cm mély árkot ásunk.
Az árkot megtisztítjuk a fa gyökértől, sittdaraboktól, mert idővel kidörzsölik a csöveinket.

3. Vezérlőnket felszereljük és a szelepdobozba a gyenge áramú kábelt( védőcsőben behúzva) 3M zselés kötéssel összekötjük.

4. Szelepeket összekötjük a szelepdobozban, és az első zóna szerelésével elkezdjük telepíteni az öntözőrendszerünket. Csőfektetéskor ügyelünk arra, hogy a cső vége lezárva legyen (nem kerül bele homok, kavics). Amikor a zóna végére érünk, felszereljük az oda készített szórófejet. Többi szórófejeinket béklyóval, közcsavarral, és fejbekötő csővel felszereljük. Szórófejeinket elzárjuk majd a zónához tartozó szelepet a kar segítségével kinyitjuk és ellenőrízük a hálózat tömítettségét, nem-e szivárog vagy folyik valahol.

5. A fent leírtak szerint letelepítjük a többi zónánkat. Arra figyeljünk, hogy a csövek ne keresztezzék egymást fölöslegesen (kidörzsölődés veszély), majd ellenőrizzük a vízfolyást, szivárgást.

6. Csepegtető körnél ügyeljünk arra, hogy nyomásszabályzós szelep vagy nyomáscsökkentő kerüljön beépítésre. A csepegtető csövet a növény lehető legközelebbi pontjához telepítsük. A csepegtető csövet leszúró tüskével rögzítjük.

7. Zónáink telepítése végeztével egyesével minden kört leellenőrizünk, hogy nem történt valami mulasztás, hiba.

8. A rekultivációt elkezdjük (földet visszatemetjük). Ügyeljünk arra, hogy a szórófejeink minden esetben legalább 2 cm-rel a talaj felszíne alatt helyezkedjen el, majd a földet elgereblyézzük.

9. Szórófejeinken a beállítási útmutató szerint és a rajz alapján elvégezzük a beállítást.

10. Vezérlőnket bekötjük, majd a hálózatra csatlakoztatjuk. A leírás alapján beprogramozzuk, ügyelünk a sorrendre - különösen a csepegtető körre, mert időben sokkal több locsolás kell. Esőérzékelőnket felszereljük, majd teszteljük, megnyomás után a vezérlőkijelzőn egy esernyő piktogram lesz látható.

11. A tesztelést elindítjuk, minden kört (zónát) ellenőrizünk, hogy minden úgy üzemeljen, ahogy megálmodtuk.

12. Helyszínre szállítás és egy alkalommal ingyenes Tanácsadás.

13. Ha valamiben elakadna, hívjon bizalommal, csak kiszállási díjat számítunk fel.

Ne feledje! Csomagválasztás esetén Webáruházi árainkból az Ön részére -20% kedvezményt adunk!


Sok sikert, kellemes pihenést, jó kikapcsolódást!


Ha mégsem boldogulna a telepítéssel, előzetes egyeztetés alapján, képzett szakembereink pár nap alatt megépítik Önnek.

 

               
--------------------------------------------------------------------------
(Ezen a helyen a kommentezés lezárásra került, új hozzászólásokat nem fogadunk.)